Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

17-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2017

PROGRAM TOUCH POINT BANTUAN BAIK PULIH RUMAH SECARA GOTONG ROYONG DI PARLIMEN DUNGUN

19 OGOS 2017, DUNGUN - Satu Program Touch Point bantuan baikpulih rumah secara gotong royong telah dilaksanakan di Parlimen Dungun yang melibatkan dua buah rumah di daerah tersebut.  Rumah yang dibaikpulih adalah kediaman Puan Siti Mariam binti Mamat di Jalan Bunga Raya Batu 48, dan rumah Puan Kelesom Binti Long di Kampung Bukit Chatak, Dungun.  Skop baikpulih rumah adalah menggantikan dinding dan lantai yang telah reput dan atap yang telah bocor. Baikpulih ini telah dilaksanakan secara gotong royong melibatkan beberapa agensi antaranya Pejabat Daerah dan Tanah Dungun, Majlis Perbandaran Dungun, Bomba, Jabatan Pertahanan Awam, kakitangan dari Politeknik Dungun, Pelajar Giatmara Dungun, Kakitangan UiTM Dungun, J3K Batu 48, J3k Bukit Chatak dan orang kampung.

Kaedah secara gotong royong ini bertujuan mewujudkan semangat kerjasama di kalangan anggota masyarakat disamping mengeratkan hubungan antara Kerajaan dan rakyat. Program Touch Point Baik pulih rumah ini secara tidak langsung dapat memberi peluang kepada golongan yang memerlukan untuk mendiami rumah sendiri dengan lebih selesa dan selamat serta peningkatan kualiti kehidupan golongan sasar. Sebanyak 8 buah rumah lagi di  parlimen Dungun akan menerima sumbangan yang sama dalam masa terdekat.

Pegawai yang turut hadir dari Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Terengganu adalah YBhg. Dato’ Nik Nasarudin bin Zawawi, Pegawai Kemajuan Negeri, Puan Norhazijah bt Mohamad Khalid, Pegawai Tadbir Diplomatik dan Encik Wan Abdul Hakim, Juruteknik Gred J19.  Program  Gotong Royong ini selesai sekitar jam 1.30 tengah hari dan kerja-kerja baikpulih selanjutnya akan disiapkan dengan kadar segera.

Sumber : Seksyen Khas

Tarikh Kemaskini: 20 Ogos 2017