Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

17-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2018

LAWATAN PROJEK YBHG. DATO’ INDERA PKN KE PROJEK MELEBAR DAN MENDALAMKAN MUARA SUNGAI KG. KUALA BARU MANGKOK PERMAISURI, SETIU, TERENGGANU

23 Januari 2018, Setiu – YBhg. Dato’ Indera Nik Nasarudin bin Mohd Zawawi, Pegawai Kemajuan Negeri Terengganu telah mengadakan lawatan ke tapak Projek Melebar Dan Mendalamkan Muara Sungai Kg. Kuala Baru Mangkok Permaisuri, Setiu, Terengganu pada hari ini bersama-sama dengan kakitangan daripada Seksyen Khas dan Pemantauan. Turut hadir bersama adalah JPS Daerah Setiu beserta dengan kontraktor.

Projek ini merupakan projek yang diluluskan oleh YAB PM pada tahun 2016 dengan kos peruntukan keseluruhan sebanyak RM10.0 juta. Projek ini bertujuan untuk mendalamkan muara sungai bagi membolehkan bot-bot nelayan keluar dan masuk dan memelihara perusahaan ternakan ikan hibrid di sekitar sungai ini.

Satu sesi taklimat ringkas oleh JPS Daerah Setiu diadakan pada awal lawatan bagi menerangkan status terkini projek kepada YBhg. Dato’ Indera. Lawatan projek ini kemudiannya diteruskan dengan menaiki bot ke lokasi projek sedang berjalan. Sesi lawatan ini bermula jam 10.45 pagi dan berakhir pada jam 12.00 tengahari.


Sumber: Seksyen Khas

Tarikh Kemaskini: 04 Februari 2018