Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

17-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2018

PROGRAM LAWATAN MOBILE TEAM DAERAH KEMAMAN


KEMAMAN, Selasa, 27 Mac 2018 – Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Terengganu (PPPNT) telah mengadakan Program Lawatan Mobile Team buat kali ke-2 di Daerah Kemaman yang disertai oleh agensi MAIDAM, JKM, JPN, PPD dan Pejabat Daerah. Lawatan yang dijalankan ini telah melibatkan sebanyak enam (6) buah keluarga Miskin yang terpilih.

Nizam Ab.Karim, 44 tahun, melahirkan rasa syukur dan terima kasih kepada semua ahli lawatan kerana sudi membuat kunjungan dan sekaligus pihak MAIDAM telah membantu membuat permohonan bantuan peralatan membuat kuih. Nizam sebelum mempunyai masalah dari segi kuantiti pengeluaran kuih-muih disebabkan oleh masalah kewangan yang agak serius. Selain itu juga, pihak JKM akan membantu beliau mendapatkan kad OKU penglihatan. Selain itu, Nizam mengidap penyakit saraf tulang belakang dan kini menjalani rawatan terapi di hospital berhampiran.

Selain itu, masalah yang dihadapi oleh Hasniza Embong, 39 tahun, dari Kemasik, telah berjaya diselesaikan oleh Jabatan Pendaftaran Negara di mana anaknya yang berumur 18 tahun selama ini tidak dapat memiliki kad pengenalan sehingga terpaksa berhenti sekolah ketika di peringkat menengah.Sumber: Seksyen Pengurusan Sosial & Pembasmian Kemiskinan

Tarikh Kemaskini: 29 Mac 2018