Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

21-08-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2017

LAWATAN PKN KE TAPAK PROJEK MEMBINA SEBUAH TERMINAL PENGANGKUTAN AWAM BAS EKSPRESS DI BANDAR SERI KERTEH, KEMAMAN, TERENGGANU

18 Januari 2017 - Satu lawatan telah dibuat oleh YBhg. Dato’ Nik Nasarudin bin Mohd Zawawi, Pegawai Kemajuan Negeri Terengganu ke tapak Projek Membina Sebuah Terminal Pengangkutan Awam Bas Ekspress di Bandar Seri Kerteh, Kemaman, Terengganu.

Lawatan ini turut disertai oleh wakil Majlis Perbandaran Kemaman (MPK) selaku agensi pelaksana projek, Perunding dan Kontraktor serta Penolong Jurutera Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Terengganu. Tujuan diadakan lawatan ini adalah untuk memantau prestasi pelaksanaan projek tersebut. Kerja-kerja pembersihan tapak sedang dijalankan oleh pihak kontraktor selepas tapak baru telah dikenalpasti dan kebenaran masuk tapak diperoleh daripada pihak MPK. Tarikh jangkaan siap asal ialah pada 17 Mei 2017. Walau bagaimanapun kemungkinan projek ini akan mengalami kelewatan disebabkan oleh masalah pertukaran tapak sebelum ini.

Pihak kontraktor diminta untuk mempercepatkan pelaksanaan projek ini kerana ianya adalah satu keperluan memandangkan tiada lagi terminal pengangkutan awam bas ekspress yang sempurna dibina di Bandar Seri Kerteh. Sesi lawatan ini bermula jam 10.00 pagi dan selesai pada jam 11.00 pagi.

 

Sumber : Seksyen Khas

Tarikh : 18 Januari 2017