Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

17-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2017

LAB PEMANTAPAN PEGEMASKINIAN SISTEM eKASIH BERSAMA AGENSI  PELAKSANA PROGRAM PEMBASMIAN KEMISKINAN NEGERI TERENGGANU TAHUN 2017

Kuala Terengganu, 16 November 2017 (Khamis) – Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Terengganu (PPPNT) telah mengadakan Lab Pemantapan Pengemaskinian Sistem eKasih Bersama  Agensi Pelaksana Program Pembasmian Kemiskinan Negeri Terengganu Bilangan 4 Tahun 2017 pada 16 November 2017 di  Makmal Komputer, Pusat Latihan ICT Negeri Terengganu. Agensi yang terlibat adalah  Unit Perancang Ekonomi Negeri Terengganu, Pejabat Pembangunan Wanita Negeri Terengganu, LPPKN, RISDA, LPP, FAMA, MARDI dan Yayasan Pembangunan Keluarga Terengganu.  Program ini diadakan bagi agensi meningkatkan kemahiran desk officer setiap agensi  yang terlibat secara langsung dengan penggunaan Sistem eKasih serta berkongsi maklumat berkaitan Sistem eKasih yang perlu diketahui oleh setiap agensi yang terlibat.

Secara keseluruhannya Program yang diadakan secara berkala ini adalah amat penting bagi memastikan agensi sentiasa sedar bahawa Sistem eKasih adalah tanggungjawab semua agensi kerana ia merupakan sistem tunggal yang menggumpulkan kesemua bantuan kepada rakyat miskin (peserta eKasih).

Sumber : Seksyen Pengurusan Sosial dan Pembasmian Kemiskinan

Tarikh Kemaskini: 21 November 2017