Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

17-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2018

MAJLIS PENYERAHAN PROJEK PEJABAT JABATAN AUDIT NEGARA, NEGERI TERENGGANU


Kuala Terengganu, 7 Mac 2018 Majlis Penyerahan Projek Pejabat Jabatan Audit Negara, Negeri Terengganu telah berlangsung dengan jayanya pada 7 Mac 2018 bertempat di Bandar Baru Bukit Besar, Kuala Terengganu. Majlis ini dihadiri oleh JKR Negeri Terengganu, JKR Ibu Pejabat, Wakil dari Ibu Pejabat Jabatan Audit Negara Malaysia dan kakitangan Jabatan Audit Negara Malaysia, Negeri Terengganu, kontraktor, perunding dan agensi-agensi berkaitan. Pejabat ini diwakili oleh Ketua Penolong Pengarah, Encik Ahmad Haffiz bin Ahmad Mokhtar dan pegawai pemantau dari Seksyen Pemantauan dan Penilaian.

Pembinaan projek konvensional perunding ini telah bermula pada 15 September 2015 dan berjaya disiapkan pada 15 Januari 2018 dengan penggunaan teknologi Industrialized Building System (IBS) sepenuhnya. Rekabentuk yang diterapkan ialah Islamic classical yang turut menerapkan ciri-ciri tempatan dengan penggunaan ‘pemeleh’ atau ‘peleh’ yang sinonim dengan identiti Melayu tradisi Terengganu. Pejabat dua tingkat ini mempunyai keluasan 5,183 meter persegi mampu menampung 99 orang staf dalam satu-satu masa.

Kerjasama erat di antara pihak JKR selaku agensi pelaksana bersama-sama pihak kontraktor dan perunding memastikan projek ini berjaya disiapkan dalam tempoh masa yang ditetapkan.


Sumber: Seksyen Pemantauan dan Penilaian

Tarikh Kemaskini: 08 Mac 2018