Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

21-07-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2017

PROGRAM CAKNA RAMADHAN DAERAH DUNGUN SIRI 2 TAHUN 2017

DUNGUN, Selasa, 13 Jun 2017 – Hidup ini penuh dengan onak dan duri. Itulah gambaran kehidupan yang perlu dilalui seorang isteri Afiah, 43 tahun, apabila mengetahui dirinya menghidap ketumbuhan dalam rahim tahap 3 pada penghujung tahun 2016 sekaligus mengundang penyakit anemia.

Tambahan lagi, Afiah kini mengambil alih tugas sebagai bapa dan ibu kepada anak-anaknya ekoran suaminya yang sudah tidak bekerja kerana mempunyai masalah mental kesan pengambilan pil kuda yang berterusan.

“Saya sudah buat keputusan untuk menjaga semua anak walaupun sukar. Telah menjadi rutin setiap pagi saya untuk menyiapkan dan menghantar anak-anak ke sekolah sebelum meneruskan perjalanan ke tempat kerja demi mencari sesuap nasi sekiranya kesihatan saya baik,” katanya ketika ditemui di rumahnya di perkampungan Felda Kerteh 2.

Afiah bersyukur atas bantuan sarahidup zakat yang disalurkan oleh pihak MAIDAM dan bantuan keperluan dapur oleh individu-individu yang prihatin terhadap keluarganya yang dapat meringankan beban perbelanjaan dia sekeluarga selain dari purata gajinya yang bekerja sebagai tukang kebun sebanyak RM500 sebulan.Sumber: Seksyen Pengurusan Sosial dan Pembasmian Kemiskinan

Tarikh Kemaskini: 15 Jun 2017