Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

17-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2018

PROGRAM LAWATAN CAKNA RAMADAN DAERAH KEMAMAN TAHUN 2018


KEMAMAN, 06 JUN 2018 – Bagi menterjemah dan memperkasa keprihatinan PPPNT terhadap golongan yang kurang bernasib baik, pada tahun ini, sekali lagi Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Terengganu (PPPNT) menganjurkan Program Cakna Ramadan iaitu program yang bersifat Corporate Sosial Responsibility (CSR). Program  ini disasarkan kepada lima (5) buah rumah keluarga miskin terpilih di sekitar Bandar Cukai yang disertai oleh pegawai dan kakitangan dari pelbagai seksyen dalam jabatan ini.

Antara objektif program ini diadakan adalah untuk menerapkan kasih sayang dan keprihatinan individu serta memberi khidmat sokongan moral kepada peserta. Selain itu juga, program ini dapat menanamkan rasa syukur kepada Allah atas segala nikmat yang telah dikurniakan melalui lawatan turun padang ke rumah golongan kurang bernasib baik melalui pendedahan secara terus kepada pegawai dan kakitangan yang terlibat.

Surni, 43 yang menetap di Kg. Bakau Tinggi melahirkan rasa syukur kerana PPPNT sudi membuat kunjungan serta menghulurkan bantuan di mana sekali gus dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Beliau yang menyara lapan (8) orang anak yang masih kecil dan masih bersekolah di sekolah rendah dan menengah dengan bantuan bulanan yang diperolehi dari MAIDAM sahaja.Sumber: Seksyen Pengurusan Sosial

Tarikh Kemaskini: 10 Jun 2018