Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

17-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2018

BENGKEL  PEMANTAPAN PENGEMASKINIAN SISTEM eKASIH BERSAMA AGENSI  PELAKSANA PROGRAM PEMBASMIAN KEMISKINAN NEGERI TERENGGANU BILANGAN 2 TAHUN 2018

Kuala Terengganu, 30 Ogos 2018 (Khamis) Bengkel Pemantapan Pengemaskinian Sistem eKasih Bersama Agensi Pelaksana Program Pembasmian Kemiskinan Negeri Terengganu Bil. 2 Tahun 2018 anjuran Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Terengganu (PPPNT) telah diadakan pada 30 Ogos 2018 di  Makmal Komputer, Pusat Latihan ICT Negeri Terengganu. Agensi yang terlibat adalah Jabatan Kebajikan Masyarakat setiap daerah di Negeri Terengganu dan Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) setiap daerah di Negeri Terengganu.  Tujuan program ini diadakan bagi  meningkatkan kemahiran desk officer. Selain itu, bagi menerangkan tentang profilbantuan setiap agensi termasuk aktiviti pengemaskinian bantuan 2018 yang diterima peserta di bawah setiap agensi JKM Negeri Terengganu dan MAIDAM.

Secara keseluruhannya Program yang diadakan secara berkala ini adalah amat penting bagi memastikan agensi sentiasa sedar bahawa Sistem eKasih adalah tanggungjawab semua agensi kerana ia merupakan sistem tunggal yang mengumpulkan kesemua bantuan kepada rakyat miskin (peserta eKasih).


Sumber: Seksyen Pengurusan Sosial dan Pembasmian Kemiskinan

Tarikh Kemaskini: 03 September 2018